Až na kraj sveta: Príbeh, ktorý vo vás ostane navždy

Hoci autorka Abbie Greaves zo Spojeného kráľovstva zatiaľ napísala a vydala iba dve knihy, zožala s nimi obrovský úspech. O tej druhej, ktorá uzrela svetlo sveta v roku 2021, si povieme v tomto článku. Na slovenské knižné pulty sa dostane už začiatkom tohto roka a že to bude veľké, dosvedčuje aj označenie “Najnezabudnuteľnejšia love story roku 2022”.

Dej tohto dojímavého a nežného príbehu sa odohráva v súčasnosti. Na začiatku sa ocitáme s hlavnou hrdinkou, Mary OʼConnorovou, na železničnej stanici Ealing Broadway v Londýne. Po klasicky strávenom večeri - “hliadkovaním” na stanici - odchádza do práce, v ktorej nachádza aspoň nejaký zmysel života. Mary je dobrovoľníčkou v krízovom centre NightLine. V telefonických rozhovoroch s rôznymi ľuďmi, ktorí na linku volajú, im necháva priestor vyrozprávať sa, no zároveň to pomáha aj jej samotnej prekonávať každovečerné emociálne otrasy.

Táto mladá žena totiž trpezlivo a neochvejne čaká na návrat svojej prvej lásky. Svojho milého chodí vyzerať každý večer, už dlhých sedem rokov, na spomínanú stanicu. Večer čo večer zaujme svoje miesto, zatiaľ čo v rukách drží tabuľkou s nápisom “Vráť sa domov, Jim”. Ale zakaždým prichádza iba to isté sklamanie, keď tvár svojej jedinej lásky v dave neuzrie. Až kým ju z tohto zvláštneho stereotypu nevytrhnú nečakané telefonáty a neobrátia jej život hore nohami. Mary sa musí konečne postaviť zoči-voči pravde. Musí zistiť, čo sa pred rokmi vlastne stalo a kde je v skutočnosti jej milovaný Jim, ktorého nikdy neprestala čakať…

Vydajte sa hľadať odpovede na zložité a dôležité otázky spolu s hrdinkou románu. Kniha Až na kraj sveta dokáže čitateľa rozosmiať aj rozplakať a prináša výnimočný milostný príbeh, ktorý sa navždy vryje do srdca i do pamäti. Pretože niektoré ľúbostné príbehy sú príliš veľké na to, aby sa na ne dalo len tak zabudnúť.

 

Až na kraj sveta len za 11,20€