RECENZIA: Krásna katastrofa

Kniha Krásna katastrofa od autorky Jamie McGuire sa ku mne dostala po prvý krát približne pred 5 rokmi. Prezerala som si knižnicu mojej kamarátky a vytiahla z nej tento skvost, že vraj si ju môžem požičať.

O deň na to už bola dočítaná…

Nespala som kvôli nej celú noc, pretože som potrebovala čítať ďalej a ďalej! Nespustiteľná z rúk! Na ďalší deň už bola v mojom košíku, a kupovala som si jednu aj pre seba. Odvtedy prešla mojimi rukami už 5-krát a momentálne sa chystám prečítať si ju šiesty raz! Myslím, že to hovorí samé za seba…

Hlavné postavy, Travisa a Abby, som si spolu maximálne zamilovala. On je zlý chlapec, ona dievča, ktoré sa chce sústrediť na svoje štúdium na vysokej škole, hoc ani Abby nie je neviniatko, na aké sa hrá.

Každú kapitolu som dúfala, že už konečne skončia spolu! Každú jednu stranu tejto knihy to medzi nimi iskrilo, nechýbalo to obľúbené doberanie si jeden druhého a žiarlivé momenty.

Hoci je gro knihy postavené na (pre niekoho) klišé téme „Good girl a Bad boy“, z kvality knihy to rozhodne neubralo. Myslím, že práve to sa mi na tom najviac páčilo - aj napriek klišé téme (ktorú ja obľubujem), bola kniha úžasná a zamilovala som si ju. Autorka ju z môjho pohľadu písala veľmi hravo, zábavne a svižne, čo ja u kníh oceňujem najviac. Poslednú dobu mám naozaj veľký problém nájsť knihu, v ktorej by sa nenachádzali nudné a nepodstatné pasáže, ktoré by som najradšej preskočila - poviem vám, že tu rozhodne neboli.

Doslova som túto knihu zhltla na posedenie a nemôžem urobiť nič iné, len vám ju odporučiť. Jednoznačne chápem, prečo patrila medzi najpredávanejšie knihy podľa New York Times a čoskoro ju uvidíme aj v kinách.

Dúfam, že ma filmové prevedenie nesklame!

Za recenziu ďakujeme @_sreadsbooks_ 

Krásna katastrofa